Het kan voorkomen dat u ter plaatse toeristenbelasting moet betalen. Deze belasting betaalt u aan uw accommodatie en maakt geen onderdeel uit van de reisovereenkomst. In sommige landen en/of streken kan er sprake zijn van zowel een toeristenbelasting voor de plaats of gemeente waarin u verblijft én een belasting voor bijvoorbeeld de provincie waarin uw vakantieplaats ligt.

Op verschillende bestemmingen dient u ook een Ecotax te betalen.

U bent verplicht lokale belastingen te betalen.

Na het boeken van uw reis is uw reis definitief. Ook reizen op aanvraag beschouwen wij als een definitieve boeking. Als u na reservering uw reisgegevens zoals de vertrekdatum of het reisgezelschap wilt wijzigen, kunt u dit in veel gevallen via My booking aan ons doorgeven. Telefonisch of per e-mail kan uiteraard ook. Voor het wijzigen worden wijzigingskosten in rekening gebracht. De wijzigingskosten zijn afhankelijk van het moment dat u wijzigt ten opzichte van de vertrekdatum.

Als u gebruik maakt van een rolstoel en deze meeneemt op vakantie verzoeken wij u vriendelijk dit aan te geven bij boeking. Graag horen wij van u wat voor een rolstoel het is (inklapbaar, elektrisch etc). Wij zullen er dan zorgen dat u op de luchthavens de juiste assistentie ontvangt.

De reserveringskosten bedragen € 25,- per boeking (maximaal 9 personen per boeking).

Voor een reis naar het buitenland heeft u een geldig paspoort nodig en soms ook een visum nodig. Bij een beperkt aantal landen kunt u ook reizen met uw Nederlandse identiteitskaart. Welke documenten vereist zijn kunt u hieronder lezen.  Denkt u hierbij ook aan eventuele doorreislanden! De hieronder vermelde gegevens zijn uitsluitend van toepassing op personen met de Nederlandse nationaliteit.

Zwangere vrouwen mogen t/m week 27 van de zwangerschap reizen zonder doktersverklaring. Vanaf 28 weken t/m 34 weken is reizen alleen mogelijk met een schriftelijke doktersverklaring. Let op: Deze verklaring mag echter niet ouder zijn dan 7 dagen, op de dag van vertrek. Zwangere vrouwen worden anders uit gezondheidsoverwegingen geweigerd. Tijdens de zwangerschap is het vanaf week 35 niet toegestaan om te vliegen.