1-Persoonskamer -  Ondanks dat u voor dit kametype vaak meer betaald is de eenpersoonskamer vaak iets minder van kwaliteit en grootte dan een tweepersoonskamers. De ligging en/of faciliteiten kunnen eveneens minder zijn. Dit is helaas een internationaal gegeven.

Airconditioning en verwarming worden vaak centraal geregeld. Dit geldt voor zowel de hoogte van de temperatuur als voor de tijden dat deze aan staan. Zowel airconditioning als verwarming zijn in deze situaties vaak maar een paar maanden per jaar in werking. Bij appartementen bevindt de airconditioning zich vaak alleen in de slaapkamer.

Zowel bij appartementen als de kleinere hotels is de airconditioning vaak tegen betaling.

De opening van faciliteiten is afhankelijk van het seizoen en de bezetting. De hotelier heeft naar eigen inzicht het recht om bepaalde niet essentiële faciliteiten te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een buitenbad, buitenrestaurant of buitenbar als de temperatuur laag is of een verwarmd binnenbad in de warmere maanden. Bij een lage bezetting zal de hotelier er ook vaak voor kiezen, mede om de kwaliteit te handhaven, om de service van restaurant en bar te centreren.

Babybedjes of peuterbedjes zijn op de meeste zuidelijke bestemmingen niet van dezelfde kwaliteit als in Nederland. Het is ook van de individuele accommodatie afhankelijk of zij de aanvraag voor een babybedje als preferentie zien of dat zij hiervoor ter plaatse een bijbetaling vragen.

De maaltijden op uw vakantieadres zijn anders van smaak en samenstelling dan in Nederland. Bij half pension zijn het ontbijt en het diner inbegrepen. Bij vol pension is ook de lunch inbegrepen. Als er weinig gasten in het hotel zijn kan het voorkomen dat er een keuzemenu geserveerd wordt in plaats van de gebruikelijke buffetmaaltijden. Als u een hotel met een All Inclusive formule geboekt heeft dan zijn  maaltijden, snacks, lokale alcoholische en non alcoholische dranken bij de prijs inbegrepen. De formule geldt vaak tot 23.00 uur.

Komt u buiten kantoortijden aan in uw appartement of komt u in het weekend aan. Dan is er in sommige gevallen sprake van een sleuteladres. U dient de sleutel dan op een andere plek op te halen. Neem voorafgaand aan uw vakantie contact op met Floow Travel. Het serviceteam van Floow Travel informeert u over het adres waar u de sleutel kunt ophalen. Het is sterk aan te raden om vooraf te bedenken dan wel uit te zoeken hoe u op het adres komt waar u de sleutel kunt afhalen.

Wij bieden bijna 5000 accommodaties aan. U treft daarom geen informatiemap van Floow Travel in uw accommodatie aan. De receptie van uw accommodatie is graag bereid u informatie over de omgeving te geven. Internet of het lokale bureau van toerisme bieden ook een rijke bron aan informatie over de bezienswaardigheden op uw bestemming.

Het kan voorkomen dat u ter plaatse toeristenbelasting moet betalen. Deze belasting betaalt u aan uw accommodatie en maakt geen onderdeel uit van de reisovereenkomst. In sommige landen en/of streken kan er sprake zijn van zowel een toeristenbelasting voor de plaats of gemeente waarin u verblijft én een belasting voor bijvoorbeeld de provincie waarin uw vakantieplaats ligt.

Op verschillende bestemmingen dient u ook een Ecotax te betalen.

U bent verplicht lokale belastingen te betalen.

Borgsom