Wat betekenen de verschillende kamertypes?

1-Persoonskamer -  Ondanks dat u voor dit kametype vaak meer betaald is de eenpersoonskamer vaak iets minder van kwaliteit en grootte dan een tweepersoonskamers. De ligging en/of faciliteiten kunnen eveneens minder zijn. Dit is helaas een internationaal gegeven.

2/3/4-Persoonskamers – Is er één kamer met drie of vier personen geboekt, dan verblijft u veelal in een 2-persoonskamer waarin een extra bed (opklapbed, bedbank of bijzetbed) is geplaatst. Houdt u er rekening mee dat het comfort van een extra bed veelal minder is dan van de overige bedden. De loop- en leefruimte kan beperkter zijn. Om computertechnische redenen kan er een 3- of 4-persoonskamer op uw voucher staan, terwijl u met 2 personen heeft gereserveerd, u  zult ter plaatse dan toch een 2-persoonskamer krijgen

Familiekamers - Deze kan bestaan uit 2 aparte kamers met één ingang, twee naast elkaar gelegen kamers met een tussendeur, één grote ruimte of uit een duplexkamer. De bedden vanaf het derde bed kunnen van mindere kwaliteit zijn zoals bedbanken of bijzetbedden.

Voordeel/economy/promo kamers - Deze kamers zijn gunstig geprijsd en over het algemeen gelijk aan de overige kamers, echter de ligging, inrichting en grootte kan afwijken. Tevens kunnen de kamers zonder balkon/terras zijn, zich bevinden in een annex gebouw of het uitzicht kan minder zijn. De overige faciliteiten van de accommodatie of de maaltijden worden niet geraakt door de keuze van dit kamertype.

Studio/eenkamerappartement - Bestaat uit een woon/slaapgedeelte met beperkt ingerichte kitchenette en aparte badkamer.

2-kamerappartement - Bestaat uit een woon/slaapkamer (veelal met bedbanken), een slaapkamer, beperkt ingerichte open keuken/kitchenette en een badkamer.

3-kamerappartement - heeft een extra slaapkamer en is verder gelijk aan een 2-kamerappartement.